Gör bostadsföreningen en stor välgärning – skaffa solel

Elpriserna har som du säkert märkt ökat i en extrem takt det senaste året. Hushållen får svårt att klara ökade månadskostnaden, och företag tvingas stänga.

Vare sig el och uppvärmingskostnaden ingår i din förenings månadsavgift eller varje lägenhetsinnehavare betalar den själv, kommer priserna slå hårt på dig och dina grannar. Därför kan det vara bra att installera solceller på er byggnad för att minska kostnaderna.

Solpaneler kan spara tusenlappar i månaden

Vare sig elen ingår i avgiften eller om du betalar den separat så påverkar elpriserna er som bor där. Ingår den måste nämligen din förening höja avgiften för att inte riskera konkurs.

Att installera solpaneler är innebär rätt stor initial investering, men den kan spara dig och dina grannar tusentals kronor. Ofta finns det stora möjligheter och ytor att montera paneler på en bostadsrättsförenings tak och väggar.

Ta kontakt med en expert för råd och vägledning

Letar du lite kommer du hitta massvis av olika lösningar på solpaneler, batterier och hur du ska montera dem. Därför rekommenderar vi att du tar kontakt med en expert. Du kan hitta bra information på nätet, och kan få  kostnadsfri rådgivning. Tillsammans med deras experter kan ni ta fram en lösning som passar dig och din bostadsrättsförening bäst.