Från småstad till storstad

För en del är det de stora städerna som hägrar och när möjligheten till flytt dyker upp kan det vara en livslång dröm som går i uppfyllelse. Bostad ska hittas och hur ska du transportera dig till och från arbetet.

city apartments

Bostad

I de stora städerna kan det vara svårt att hitta en bostad i och nära stan. De som finns kan kosta enorma summor eller så finns det helt enkelt inga lediga. Ibland kan det finnas lägenheter som hyrs ut i andra och tredje hand, men då är det viktigt att ha koll på vilka regler som uthyraren har i sitt kontrakt och vad hyran kan tänkas bli. Läs igenom noga innan du skriver på och se till att få en kopia på kontraktet. Finns inga bostäder i närområdet så brukar det finnas strax utanför i någon av förorterna. Det är normalt sett inga problem att ta sig till och från ett arbete i storstan då det brukar finnas bra med kommunikationer som buss och tåg här.

Transportmedel

I större städer och dess förorter brukar det finnas bra med kommunikationer. Buss, tåg, tunnelbana och spårvagn kan vara alternativ. Att ha en bil i innerstan kan vara besvärligt, då parkeringsplatser kan vara både dyrt och svårt att hitta liksom det faktum att rusningstrafiken kan ta en hel evighet att ta sig genom. Cykel kan också vara ett alternativ om inte avståndet är för långt.