För dig som inreder med retro i åtanke

Inredning i retrostil syftar oftast på möbler och inredningsdetaljer från 1950-talet till 1970-tal. Är du sugen på att inreda ditt hem i retro bör du först bestämma dig för vilket årtionde som tilltalar dig mest.

Strikta och bulliga former à la 50-tal

Den här retrostilen kännetecknas ofta av möbler med strikta linjer och funktionalitet i fokus. Det är enkla möbler och lite amerikanskt dinerstil som gäller. När det kommer till vitvaror och inredningsdetaljer är det däremot lite mjukare, bulligare former. Inred gärna med kylskåp, brödrostar, kaffekokare och liknande som hämtat inspiration från amerikansk köksinredning à la 50-60-tal. Det kommer göra mycket för att få till rätt känsla.

Satsa även på burkar och brödboxar i plåt och glöm inte den tidstypiska transistorradion i köket. Det andas nostalgi. Varför inte kika in i denna butik för att få lite inspiration?

Färgglatt 70-tal

Tilltalar istället det färgglada 70-talet dig, bör du välja stilrena möbler i teak eller med faner. Satsa på mycket färg, gärna orange, grönt, vitt och brunt med stora grafiska mönster. Storblommiga tapeter är ett måste, men välj en enkel design och rena linjer på inredningsdetaljerna. Är det den här stilen du har i åtanke kan du garanterat hitta en hel del second hand eller göra loppisfynd.