Varför kaffekopparna hemma inte håller måttet

Kaffe är en av de mest populära dryckerna runt om i världen och kan drickas på många olika sätt – som espresso, latte, cappuccino, americano, och så vidare. Men visste du att valet av kopp kan påverka smaken och din upplevelse av kaffet?

I denna artikel ska vi titta närmare på varför valet av kopp är viktigt när det kommer till kaffe och vilken typ av kopp du bör använda för att få ut det mesta av din kopp kaffe.

Kopparna hemma är inte alltid bäst

Många av oss har koppar hemma som vi använder till allt – kaffe, te, juice, vatten och så vidare. Men faktum är att olika drycker kräver olika typer av koppar för att smaken ska komma till sin rätt. Om du dricker kaffe ur en koppar som egentligen är avsedd för te eller juice, kan smaken påverkas negativt.

Espresso koppar

Espresso är en koncentrerad form av kaffe, bryggd under högt tryck och serveras i små koppar. Dessa koppar är vanligtvis höga och smala för att betona kaffets arom och smak. Espresso koppar är också oftast gjorda av porslin eller glas för att behålla värmen och för att visa upp det tjocka skummet, eller crema, som bildas på toppen av espresson.

Cappuccino koppar

Cappuccino består av espresso, varm mjölk och mjölkskum och serveras i en stor kopp. Cappuccino koppar är bredare och djupare än espresso koppar, och har oftast en handtag för att skydda fingrarna från värmen.

Latte glas

Latte serveras oftast i ett högt glas, så att du kan se den mjölkiga delen av drycken. Latte glas är vanligtvis större än cappuccino koppar och espresso koppar, men mindre än en kaffekopp. De är också oftast gjorda av glas, vilket gör det lätt att se de olika skikten av kaffe och mjölk.

Kaffekoppar

Kaffekoppar är vanligtvis större än espresso koppar, men mindre än latte glas. De är också bredare och djupare än espresso koppar och oftast utan handtag. En kaffekopp är idealisk för att avnjuta en stor kopp kaffe, och kan vanligtvis rymma mellan 150 och 250 ml.

Avgörande vad du väljer

Att välja rätt kopp kan vara avgörande för hur du upplever smaken av ditt kaffe. Om du har en favoritdryck, prova att använda rätt typ av kopp och se om det gör en skillnad. Vem vet, kanske du upptäcker en helt ny dimension av smak i din kopp kaffe!