Städhjälp i Stockholm

Storstäder som Stockholm skiljer sig mycket på många punkter jämfört med en småstad. Ett exempel är restid till och från arbetet. Den som måste färdas i bil eller kollektivt ett par timmar eller mer per dag, förlorar fritid jämfört med ”folket i byn” som är hemma fem minuter efter stängningsdags.3680993-woman-vacuuming-the-living-room För storstadsmänniskan innebär detta att antalet timmar för hemmet och aktiviteter blir komprimerat. Det finns säkerligen många sysslor som disk, tvätt och städ att sköta om. Det talas idag om livskvalité, och hur denna påverkas av stress. Den stress som hemarbetet kan innebära medför att den tid som människan får över för trevliga aktiviteter begränsas till ett minimum.

Välj städintervall

Det blir lätt så att man kommer hem till en rörig lägenhet och är helt enkelt för trött för att städa. Det skapar en ond cirkel, då röran gör att man inte kan slappna av ordentligt. I sådana fall är det bra att anlita en städfirma, och Hemmiljö är ett bra val tycker vi. Det kan som exempel röra sig om städning varje vecka, varannan vecka eller endast en gång per månad. Även det sistnämnda kan ge en så pass bra avlastning att den trötte får gnistan åter. Om man får en professionell och fullständig genomkörare av bostaden så blir resterande dagar inte så betungande. Det är bara att hålla undan det värsta tills nästa gång.

Storstädning – ett måste

En riktigt noggrann genomgång minst två gånger om året är faktiskt ett måste. Man anar inte hur mycket ohälsosamt damm och smuts som gömmer sig i vrår och hörn. Då kan det också passa att ta in en städfirma. Är man rädd för att det ska bli dyrt så kan man enkelt kolla upp priserna innan man bestämmer något. Man blir dessutom glatt överraskad när man inser att man kan göra avdrag för dessa tjänster med hjälp av RUT-avdraget.