Solceller för din bostadsrättsförening

Tack vare den tekniska utvecklingen är det är inte bara tung industri som kan göra lönsamma investeringar i solcellsanläggningar.

Redan idag kan din bostadsrättsförening, om den investerar i en solcellsanläggning, se fram emot en långsiktig avkastning på investeringen. Dessutom stiger fastighetens värde med solpaneler installerade på taket. Vanliga frågor om solcellsanläggningar handlar om exempelvis hur lönsamma de kan bli, vad de kostar men också om hur solen skiner i olika delar av landet.

Den optimala platsen för en solpanelerna på din fastighet är sydligt läge. Genom att du lutar dem mellan 10° och 50° mot horisontalplanet får du bästa möjliga verkningsgrad.

Monterar du dem i västlig riktning får du lägre verkningsgrad och självklart är verkningsgraden olika på olika platser i landet.

Konfigurerar du din solcellsanläggning korrekt betalar den sig själv på fem till tio år. Anläggningen kommer därefter att fortsätta att producera elektricitet i flera decennier.

Det är bra för föreningens ekonomi, men också för miljön.

Anlita ett proffs

När du överväger att köpa en solcellsanläggning till din bostadsrättsförening bör du anlita en professionell leverantör. För att din investering ska bli framgångsrik måste din leverantör kunna leverera optimerad teknologi och långtgående garantier. All installation bör dessutom genomföras av yrkesmän i ett välplanerat projekt. Vill du ha svar på dina frågor om solceller så klicka här