Söka boende med hund

Att söka boende med hund bör inte vara svårare än att söka boende utan hund. En hyresvärd har nämligen inte, även om denne skrivit det i kontraktet, förbjuda sina hyresgäster att ha husdjur. Undantag finns dock, exempelvis om huset är anpassat för människor med allergier. Sedan är det förstås en självklarhet att hunden inte får smutsa ner eller förstöra lägenheten.12561028-vantar-pa-husse-2

Hur hanterar hunden flytten?

Att som hundägare behöva flytta runt, vilket dagens samhälle ofta kräver på grund av byte av arbetsplats och så vidare, kan ställa till en del problem om vi inte ser efter hundens behov. En hund mår oftast bäst av rutiner och bekanta omgivningar. Därför kan hunden lätt bli stressad och känna sig orolig om dess miljö plötsligt helt förändras. Så hur kan vi underlätta för vår hund och göra en flytt till en bättre upplevelse? Ett kort svar på denna fråga blir bur, vi förklarar nedan vad vi menar.

Buren är en trygghet

Ordet bur klingar säkert dåligt i många människors öron men den behöver inte innebära något dåligt. Det beror helt enkelt på hur vi använder den. Hundcoachen Fredrik Steen är en av alla de hundprofiler som rekommenderar användningen av bur. För en hund som är van vid sin bur och har den med sig överallt uppfattas den nämligen ofta som en trygg fristad. Det är förstås inte meningen att vi ska låsa in hunden i den, utan den ska användas som en öppen fristad dit hunden kan gå om den vill vila eller känna sig hemma. Det är bra att vänja hunden vid buren redan som valp.En bra bur går enkelt att beställa via nätet. Häromi är bara en av alla de webbutiker som idag specialiserar sig på hundprodukter. Hos dem hittar du inte bara burar, utan även antistressprodukter, bäddar och fällar för din bästa väns bekvämlighet, och allt annat du kan tänkas behöva inför flytten.Inred gärna buren med en skön bädd och några favoritleksaker för att göra det ”hemtrevligt” och välbekant för hunden. Trots att hunden har buren som trygghet är det bra att spendera lite extratid tid tillsammans i början för att hunden ska komma till ro och känna sig som hemma.