Hjälp med bostaden i Stockholm

Oavsett var man bor i landet så kan man ibland behöva hjälp med sitt boende. Nedan går vi igenom några av de vanligaste problemen man kan stöta på samt vad man kan göra åt det. 4345040-help-button

Avlopp

Problem med avloppen är tyvärr inte allt för ovanligt. Stopp, läckor och andra problem kan i sin tur orsaka stora skador på resten av byggnaden. Tyvärr är dock sanningen den att när man väl upptäcker en skada genom att känna fukt eller doften av mögel så brukar stora skador redan uppstått.Det absolut bästa är att ta hand om avloppen redan innan de har en möjlighet att bli ett problem. Företaget Swoosh som finns i Stockholm erbjuder många förebyggande tjänster för avlopp. Ett första steg kan vara att göra en avloppsrensning där man tar bort de avlagringar som byggs upp i rören.  Utöver det kan det även vara passande med en så kallad relining om rören är gamla och behöver renoveras.Du kan själv använda rensband mellan varven, för att få bort en del av avlagringarna och andra saker som kan ställa till med problem i ett avlopp, som exempelvis hår och matrester. Se till att rengöra sifoner i dusch och under badkar och rensa vattenlås, som exempelvis under handfatet och diskhon.

Skadedjur

Stockholm är som det ser ut nu extra utsatta när det kommer till skadedjur. Speciellt de skadedjur som annars inte så vanliga i Sverige, vägglöss och kackerlackor, verkar stormtrivas i huvudstaden. Anledningen till dessa problemen tros huvudsakligen vara att vi reser mer och mer vilket gör att skadedjuren kan åka snålskjuts till nya bostäder.silver fish_silverfisk äckelEn annan vanlig insekt inomhus, är silverfisken. Den vanliga silverfisken, trivs där det är fuktigt och varmt och hittas vanligen i badrum, där de äter avlagringar runt galler och avlopp, medans den långsprötad silverfisken hittas där det finns stärkelserik föda, som exempelvis tapetrester. Silverfiskar är helt ofarliga och vill gärna ha det mörkt omkring sig. Hittas de i andra utrymmen än våtutrymmen, kan det vara ett tecken på en fuktskada.Trygghansa har en genomgående artikel där de går igenom hur stor problematiken är med skadedjur samt hur man kan förhindra att man själv blir utsatt för det.

Städning

Det finns många tillfällen då man kan behöva ta till hjälp för städningen i hemmet. Det är exempelvis inte ovanligt att ta hjälp vid in och utflyttning ur sitt boende, eller när man vill slippa göra vissa delar av jobbet själv, som fönsterputs till exempel.Städhjälp i Stockholm är något vi har skrivit många artiklar om tidigare. Alternativen är många och så även variation i pris samt vad som utlovas. Vi föreslår att man läser igenom våra tidigare artiklar i ämnet och undersöker de möjligheter som finns.