Enkla åtgärder för stora lyft

Det krävs inte 200 000 kronor varje gång du ska renovera för att det ska bli bättre och synas. Ibland är det de små sakerna som kan förändra rummet totalt, och de behöver inte ens kosta så mycket.

Klinker

I hallar och framför eldstäder är det perfekt att lägga lite klinker. Det går fort och bara du är noggrann är det något du kan göra själv. Framför eldstäder är det bästa att köpa värmetåliga klinkerplattor så riskerar du inte att de spricker av värmen. Till hallen är det så klart härligt med golvvärme men om vi pratar om att hålla ned kostnaderna och arbetet, går det lika bra att lägga klinker utan golvvärme och använda en fin matta under de kalla årstiderna.

Måla fasaden

Ge huset ett stort lyft för en mindre kostnad. Fräscha på den existerande färgen på fasaden, då behöver du bara göra en strykning (om det inte är väldigt nednött) och klara jobbet på några arbetsdagar om du får några som kan hjälpa till. Tvätta fasaden med målartvätt, skrapa bort lössittande färg och börja sedan måla. Undvik att måla i direkt solljus eller mitt på dagen, då är det så varmt att målarfärgen torkar för fort och rynkar sig.

Byta lister

Har du någonsin tänkt på listerna i ett rum? De är oftast smala, platta lister som är vitmålade. Varför inte byta ut dem mot större lister och foder, det finns alternativ med vackra profiler och möjligheten att färgsätta dem själv. Förr i tiden var det vanligt att man målade listerna samma färg som väggen. Plocka upp en färg ur tapeten eller använd samma färg som du målat väggarna med. Listerna kommer fortfarande att synas och skillnad är markant!