Bo smart och kompakt

Alla som har bott på en liten yta vet att det är frustrerande att behöva gå in i möbler eller sakna rörelsefrihet i hemmet. En liten lägenhet behöver dock inte vara lika med trängsel. Det enda som krävs är att du är beredd att tänka utanför boxen och välja lösningar som passar ditt hem bäst.compact living_303077942Istället för att möblera som om du ägde ett slott får du vara skarp och se till att göra det bästa möjliga av ytan. Då kan du få ditt hem att verka betydligt större än det är samtidigt som du slipper göra dig av med dina kära ägodelar. Det gäller att noga planera vad som man verkligen behöver i sitt boende. Det finns praktiska möbler om skapar bättre med utrymme för dig i ditt boende. Det gäller också att hitta smarta och praktisk förvaring som gör att man kan stoppa undan saker utan att det tar upp för stor plats.

Praktiska möbler

Sängen är en utrymmeskrävande möbel i alla hem. I vissa lägenheter kan den ta upp en stor del av golvytan, vilket lämnar endast ett litet utrymme åt annat. Många ser sängens plats som ett nödvändigt ont eftersom det trots allt är där vi spenderar en stor del av vårt liv – men det behöver inte vara så. Faktum är att det går att sova gott om nätterna utan att behöva låta sängen ta upp hela golvytan. Inredningsföretaget Pmiab har väggsängar för hotell som också säljs till dig som privatperson. Det ger dig större möjligheter att kunna inreda ditt rum på ett praktiskt sätt.

Praktisk förvaring

Förvaring är en annan del som kräver mycket plats. Om du gillar att samla på dig saker – oavsett om det rör kläder eller prylar – vet du att det kan vara svårt att få allt att rymmas i en mindre lägenhet. Det går dock att förvara dina saker utan att det tar upp hela lägenhetens utrymme. Knepet är att använda utrymme som annars är outnyttjat. Genom att exempelvis bygga lådor till tv-bänken får du någonstans att ställa alltifrån DVD-filmer till gamla böcker. Det är också smart att försöka ha höga byråer och garderober för att utnyttja utrymmet maximalt.