Flytta för att följa sin passion

I de flesta och bästa fallen så handlar en flytt om att följa sin passion, att dedikera sig till sitt livs utmaning, sin sport. Här nedan finns några av de motiv och motivationer som människor världen över har använt för att flytta till speciella ställen.

Entreprenörer

Vissa människor saknar intresse för de klassiska sporterna, samtidigt som de söker adrenalinet och att vinna. För människor som vill pröva sin lycka när det kommer till att driva företag finns det ett fåtal orter i världen som är unikt kända för nyföretagarkultur. Det kanske mest kända exemplet är tekniksektorn i Silicon valley söder om San Francisco. Från området har företag så som Hewlett-Packard, Apple, Google, Intel och Facebook fått sin start eller börjat den stora tillväxtdelen av sin resa.  Även i Europa har vi en stad som kan stoltsera med enormt många och lyckade nystartade teknikföretag, Stockholm.Stockholm har år efter år producerat enormt stora företag som idag är världsledande inom sina områden. De senaste åren har vi sett hur bland annat företagen Spotify, iZettle och Klarna har växt sig gigantiska med stora nya investeringar och andra företag sålts för ännu större summor. En av de mest uppmärksammade försäljningarna av ett ungt Svenskt företag ser vi i Mojang, spelföretaget som skapat superhitten minecraft. Företaget såldes för 2,5 miljarder dollar eller närmare 18 miljarder svenska kronor.Med tanke på allt detta är det inte konstigt att många som är intresserade av att starta företag eller jobba inom tekniksektorn söker sig till området.

Poker

Många professionella pokerspelare väljer att till slut flytta till en annan ort. Ett av de vanligaste valen många gör i denna situationen är att flytta till Thailand, där många professionella pokerspelare idag bor.thailandAnledningarna till att just Thailand blivit så populärt är många men bland annat det lägre levnadspriset lockar många. Lägre kostnader möjliggör en betydligt lyxigare livsstil med samma utgiftsnivå. En annan anledning till att de väljer att bosätta sig i länder som Thailand är självklart på grund av miljön, värmen och för att de kan. Professionella pokerspelare reser ändå mycket till olika events och resterande tid spenderar de online.Precis som vid alla andra flyttar finns det dock ett antal saker man bör tänka på. I detta blogginlägget förklarar en pokerspelare hur man bör vara försiktig med att inte låta nattlivet bli en allt för stor del av vardagen då det till slut kan bli en stor kostnad, även i Thailand. Han ger också ett tips att söka ut andra pokerspelare att bilda vänskaper med men att samtidigt ta det försiktigt precis som vid val av andra vänner.Johnny LoddenAlla pokerspelare väljer dock inte att flytta så långt. Den norska pokerspelaren Johnny Lodden är ett exempel på detta då han valde att flytta till en större stad i samma land, Oslo. Detta efter att han vuxit upp i den betydligt mindre staden Jørpeland drygt 40 mil därifrån. Flytten bort från den lilla orten var den första någon i hela hans familj gjort och var där med ett stort steg.

Idrottsutbildning

I Sverige finns det idag en otroligt stor mängd olika utbildningar för olika sporter. Många väljer att redan i unga år flytta till en annan ort för att kunna gå på ett idrottsgymnasium som riktar in sig på just sin sport.På hockeysidan så finns det idag hela 31 stycken olika skolor på gymnasienivå där deltagarna kan sammanföra hockeyträning på elitnivå och gymnasiestudier. Skolorna är godkända av både Skolverket, Skolinspektionen och Svenska hockeyförbundet vilket har skapat en enormt hög standard.hockeyÄven på högskolenivå finns det många olika idrottsinriktningar som lockar människor att flytta. Inte minst stödroller inom idrotten blir allt mer specialiserade vilket in sin tur skapat många utbildningar. Varför inte satsa på en högskoleutbildning i coachning?