Tjäna pengar på din bostadsförsäljning

För dig som bestämt dig för att sälja din bostad är homestyling ett oumbärligt sätt att driva upp försäljningspriset. Homestyling går i korthet ut på att få bostaden att framträda från sin allra bästa sida när du visar upp den för spekulanter. Det första tipset för homestyling är att se till att bostaden och eventuell trädgården är rena. Det första intrycket är avgörande – att presentera en oklanderligt välstädad bostad är det enskilt bästa knepet för att få den såld.Tusenlappar

Anställ en mäklare

Med hjälp av en skicklig mäklare kan du tjäna stora pengar på din bostadsförsäljning. Att anlita den mest prisvärda mäklaren blir enklare om man ber om offerter från flera olika aktörer. Du beskriver ditt bostadsobjekt i ett online-formulär och blir sedan kontaktad av flera mäklare som du kan jämföra innan du gör ditt val. På så vis kan du få reda på vilken mäklare som skött flest försäljningar i just ditt område. En mäklare som nyligen sålt en bostad liknande din egen har troligen redan potentiella köpare. Detta kan både snabba på försäljningen och höja försäljningspriset.

Lägg tid på inredningen

För att lyckas med homestylingen behöver du sträva efter att städa bort allt som avslöjar de nuvarande invånarnas vardagsliv. Målet är inte att du ska visa upp ditt hem – du ska visa på bostadens möjligheter att bli köparens drömboende. Alla personliga ägodelar ska därför bort. Genom att avlägsna allt onödigt framhäver du också rummens rymd. Luftiga rum gör att spekulanterna lättare kan visualisera hur deras egna möbler skulle se ut i bostaden. För att bostaden inte ska kännas kal och opersonlig utan ändå ha en egen stil, behöver du lägga till detaljer. En bukett fräscha blommor i en vacker vas, en fruktskål och ett par ljusstakar skapar en hemtrevlig och välkomnande känsla i bostaden.Hjälp besökarna att se bostadens fördelar genom att vägleda deras blick. Med hjälp av väl placerade lampor, konstverk och annat som drar uppmärksamheten till sig, kan du guida besökaren runt i bostaden och ge inspiration till hur olika rum och hörn kan inredas. Fler konkreta tips för homestyling hittar du här.