Ett renare hem

Ingen tycker väl att det är roligt att städa, men faktum är att om du städar regelbundet varje vecka så blir det inte alls lika tidsödande eller ansträngande att hålla ditt hem rent och fräscht.clean houseMed några enkla knep blir det enklare att hålla hemmet rent och städat.

Dela upp städningen

Ett knep för att det ska bli mer överkomligt att hålla rent och prydligt är att inte göra all städning på en gång. Dela hellre upp hemmet i mindre områden eller projekt, så kan du lägga en liten stund varje dag på städningen istället för att behöva offra en hel dag. Städa av badrummet en dag och ta köket en annan. Då blir städningen inte ett lika stort projekt, och det känns mindre jobbigt.

Håll efter

Det är alltid enklare att hålla efter städningen och göra det till en vana att plocka i ordning efter sig kontinuerligt. Då slipper du stora berg av saker som ska plockas i ordning innan du ens kan damma, dammsuga och våttorka. Var särskilt noga med kök och badrum när du städar, då det är i dessa rum det samlas mest smuts och bakterier. Ett bra knep är att anlita en städfirma för en rejäl storstädning med jämna mellanrum, så blir ditt jobb enbart att hålla i ordning mellan städningarna. Städfirmor har blivit tillgänglig till massorna tack vare låga priser. Och det rekommenderas att man gör en storstädning två gånger per år. I det långa loppet kostar det dig väldigt medan du får så mycket sinnesfrid av det.

Rätt utrustning

Ett knep är att ha rätt utrustning. Det finns en mängd rengöringsmedel för olika ändamål. Tänk dock på att inte använda mer än rekommenderad mängd, då det kan få motsatt effekt. Det finns också särskilda dammtrasor som med hjälp av statisk elektricitet drar åt sig dammet och gör damningen enklare och snabbare. Byt också påse på dammsugaren ofta för att dammsugaren ska suga upp damm och skräp med rätt effekt. En full dammsugarpåse minskar dammsugarens effektivitet och kan i värsta fall skada dammsugaren.