Ett bättre inomhusklimat

Inomhusklimatet gör väldigt mycket för vår inte bara trivsel, utan även för vår hälsa. Men samtidigt är det något som allt för få hemägare faktiskt aktivt håller koll på. Både små och stora åtgärder kan dock behövas för att få ett bra inomhusklimat.

Lite mer dammfritt

Dammet inomhus är ju självklart en viktig faktor i allt detta. Och medan man inte kan förvänta sig att helt bli kvitt allt damm finns det ett flertal åtgärder man kan göra för att hålla nere mängden damm så mycket som möjligt.

Undvik ”ren luft”-produkter

Det finns en hel del produkter på marknaden som lovar ”renare” luft med en spray eller liknande. Och medan det kanske kan dofta gott efteråt gör man inte inomhusluften någon tjänst genom att använda dessa produkter. Ett mycket bättre och enklare alternativ är att helt enkelt vädra oftare.

Inspektera ventilationen

Ventilationssystemet är en nyckelfaktor i inomhusklimatet och när det inte fungerar som det ska får man ganska snabbt problem. Är man osäker på hur det faktiskt borde fungera kan det vara smart att ta kontakt med en ventilationsfirma och låta dem göra en grundlig inspektion. Hittar de fel kan de också föreslå den bästa åtgärden för situationen.

Använd mindre levande ljus och dylikt

Så fort vi tänder ett ljus börjar vi påverka inomhusluften i rummet. Ju fler ljus och ju oftare man använder dem desto mer inverkan har det också. Men det är inte bara vanliga stearinljus utan även doftljus och rökelser som har denna effekt. Vill man använda dessa vid vissa tillfällen är det starkt rekommenderat att vädra ordentligt efteråt.